Vi fikk hyggelig julehilsen fra Anne Helen og "bjørnehunden" Trym (B. Time Will Show) med denne lille historien.


Turen gikk mot Grong og Namskogan familiepark sammen med min venninne Ingvild og Trym sin venninne Ylva (schæfer).

I Grong/Namskogan skulle vi lukte på bjørnespor.

Alle trodde at Trym var med på kjøtt og flesk og litt pinglete. Mens Ylva som er en tøffing og som bor i bjørne/ulveland til daglig, var grunnen til at vi var der.

Mange hunder, også godt trente jakthunder, kan være veldig redde for lukt av rovdyr og springe med halen mellom beina når de lukter og ser bjørnen. Så jeg var veldig spent på Trym.

Opplegget er slik at først tar du hunden i bånd inn i et heng, nærme bjørnen. Det er kun et nettinggjerde mellom oss og bjørnen. Ingen kommando til hunden, lar han finne ut av det selv .Trym luktet kjempe interessert...og så, så han bjørnen. Da kom vel knurringen fra det dypeste i hans bryst, før han begynte å bjeffe på bjørnen. Så går vi ut med hunden. Pinglen var ingen pingle..

Andre runde går en mot samme heng men slipper hunden løs og går litt bort fra den. Trym gjør det samme, jeg beveger meg langs gjerde bort fra Trym og skal så kalle han inn med 2 bjørner løpende ved siden av meg. Selv med gjerde mellom var dette spennende.

Trym kom på innkalling og var en utrolig stolt "bjørnehund". Pinglete???

28. nov.
Vi vil gratulere to Fokus døtre med fine resultater på NKK Lillestrøm. Merjano's Champagne Daisy ble nr 2 m/CK og Desperados Zelda ble nr 3 m/HP begge i juniorklasse.

24. nov.
Da er HD-resultatet på Siri - Bobwhite's Maximum Fun og Max - Bobwhite's Maximum Joy kommet, begge har A hofter :-)

17 nov.
Vi venter valper i uke 52. (se valpe siden)

08.nov.
I dag har det vært utstilling på Fitjar-Stord Hundeklubb og Bobwhite's Early Mornin' Rain- Findus fikk cert og Bim. Gratulerer så mye til eier Marit Grønning, fra stolt oppdretter:-)

Vi vil også få gratulere Fokus datter Merjanos's Champagne Daisy - Daisy som også fikk cert og 2 beste tispe.

20. okt.
Har vært i Sundsvall og Iris er paret med Jack. (se valpesiden)

26-27. sept.
Årets siste utstillingshelg og vi avslutter der vi begynte utstillings året, i Bergen.
Søndag var det NSK avd Hordaland: Fokus (B. Acid Jazz) ble nr 2 i champion klasse m/ck og 2 i beste hannhund. Mille (B. October Fashion) og Iris (B. Easy Listening) vant igjen sine klasser m/ck. Iris ble til slutt 2 beste tispe m/cert og Mille 4 beste tispe.

Iris – Bobwhite’s Easy Listening

Iris – Bobwhite’s Easy Listening

Lørdag var det BSBK sin utstilling. Mille (B. October Fashion) og Iris (B. Easy Listening) vant sine klasser m/ck. Mille ble til slutt 4 beste tispe  Iris ble ikke plassert.
Vi vil også Gratulere Fokus sønn, Timo - Merjano`s Cranberry Kiss med cert og 2 beste hannhund denne dagen.

Mille – Bobwhite’s October Fashion

Mille – Bobwhite’s October Fashion

12.09. Jeg hadde ikke tenkt å reise til Stavanger, da jeg har jobbe søndag denne helgen. Men da jeg ble invitert med på campingbil tur med Kristi og Anne Marie fra fredag til lørdag, ble jeg med. Mille fikk være med sammen med Rex og golden gutten Tinto. Både Mille og Rex vant sin kl m/ck og Tinto ble 4 i sin kl. Vi hadde en fin tur.

05.09. Sporprøve på Voss, og for en debut for Rex og eier Anne Marie. For 2 mnd siden begynte de å trene litt og de siste ukene før prøven gikk de sine første nattgamle spor. Det ble en 1 premie og prøvens 5 beste hund. Stor gratulasjon fra stolt oppdretter.

Anne Marie og Rex

Anne Marie og Rex

26-27.06. Utstillingstur til Trondheim sammen med Marian og gjengen hennes.
Lørdag var det Nsk, her var bare Mille og Rex påmeldt. Rex ble 1 i sin kl m/ck og Mille 2 m/ck. Strålende fornøyd med resultatet på 2 unge hunder.
Gratulerer til Rex sine eiere Anne Marie og Ivar Eikeland med fine resultater og tusen takk for at jeg får låne gutten av og til.
Nkk fikk Fokus, Mille og Iris 1 premie.
Vi har hatt en trivelig tur som alltid sammen med Marian og gjengen.

Rex - Bobwhite's October Challenge

Rex - Bobwhite's October Challenge

6-7.06. Så var det utstillings helg igjen. Denne gangen til Nsk Vestfold og Nkk Drammen. Lørdag var det Nsk sin utstilling, her var Mille og Iris påmeldt. Mille vant sin kl m/ck og Iris fikk 1 pr.
I Drammen var Rex, Fokus, Mille og Iris med. Mille ble 2 i sin kl m/ck, Rex det samme og Fokus ble 4 i champion kl m/ck. Fornøyd med helgens resultater og ikke minst at Rex og Fokus fant så godt ut av det med hverandre. Å reise på tur alene med 4 hunder og da 2 hannhunder som ikke har vært sammen før, var jeg litt spent på. Ingen problem, de danset side om side glad og fornøyd.
Denne helgen traff vi også Iris sin drømmeprins. Har sett og tenkt på denne gutten lenge men han bor fryktelig langt fra Voss. Plutselig var han der igjen og da ble beslutningen tatt, vi reiser til Sundsvall og parer Iris (B. Easy Listening) med Jack (Stardom Special Effect) og da Iris fikk ja på sitt frieri var helgen verd sin tur.

31.05. Denne helgen kunne vi tenkt å være på Hovedutstillingen men familien foran. Min mor fyller 80 år og full feiring her på Voss.
Inni mellom feiring klarte vi å gå bevegelig sporprøve med Zalto. Noen dommerelever trengte hunder, så Zalto stilte opp og fikk en første premie.

22-24.05. Vi har i helgen vært i Stjørdal og Sparbu og tittet på Fokus barn. Tusen takk til Monica og Jens (Kennel Ingribakken) for et trivelig opphold. På kennel Ingribakken, der vi bodde, var det 8 små Fokus barn. For en trivelig gjeng. Lørdag formiddag gikk med til å titte og ta bilder av de små. Det var jevne, fine og sosiale valper.

Per-Ove (farfar) og noen av valpene på Kennel Ingribakken.

Per-Ove (farfar) og noen av valpene på Kennel Ingribakken.

Lørdag ettermiddag tok vi en tur til Sparbu og Kennel Mi-Mio og hilste på Bodil og hundene. Her var det 3 Fokus barn og første sort/hvit/tan barn.

Pappa Fokus, mamma Lotta og de 3 søte små.

Pappa Fokus, mamma Lotta og de 3 søte små.

15.05. I dag har Siri (B.Maximum Fun) flyttet til sin nye fôrfamilie. Vi har tenkt på dette lenge men det har vært vanskelig å la denne sjarmerende lille hunden flytte. Men så dukket Annemari, Olav, Tone og Kjell Eirik opp og da var det ikke vanskelig lenger. Siri har fått en super trivelig familie.

Annemari og Siri tar seg en middagslur!

Annemari og Siri tar seg en middagslur!

Olav og Siri, 17 mai kos!

Olav og Siri, 17 mai kos!

09-10.05. I helgen har vi vært i Kristiansand på Nkk og Nsk utstilling. Lørdag var det Nkk og første ut var Rex (B. October Challenge), han vant sin kl m/ck og ble til slutt 3 beste hannhund. Så var det Fokus, som også vant sin kl m/ck og ble til slutt 2 beste hannhund m/cert og vipps så ble Fokusgutten champion.
At 2 Bobwhite gutter skulle reise til Kristiansand for å krangle om certet, hadde vi ikke drømt om. Gratulere til Rex og Anne Marie med flott plassering.
Mille (B. October Fashion) vant også sin kl. m/ck men ble ikke plassert i beste tispe kl. Iris (B. Easy Listening) fikk 1 premie og ikke noe mer.

Så var det søndagens Nsk utstilling. Fokus (B. Acid Jazz) debuterte i champion kl og ble nr 4 m/ck. Mille (B. October Fashion) vant sin kl igjen m/ck.
Vi hadde en strålende helg i Kristiansand sammen med gjengen fra Merjano.

Fokus - NUCH Bobwhite's Acid Jazz

Fokus - NUCH Bobwhite's Acid Jazz

Del denne siden