Vi bor nå på Os like utenfor Bergen.
Per-Ove har fått seg ny jobb her og veien til min jobb er halvert.  Det var godt å komme tilbake til venner og familie men savner vakre Voss.
Etter å ha bodd på Voss og den vakre natur er det nesten umulig å ikke savne turmulighetene våre, hver dag hundene og jeg går tur. Når savnet blir for stort er det ikke lange bilturen til Voss.

Vår første springer fikk vi i 1990, en flott hannhund med navnet Lajban's Ordeal By Innocence "Aron". Aron var en fantastisk hund å begynne sin hundekarriere med.
Vi prøvde det meste, utstilling, lydighet, jaktprøve,
jaktanleggsprøve og viltspor.
Resultatene varierte men både Aron og jeg lærte mye.

NVCH 
Lajban's Ordeal By Innocence

NVCH
Lajban's Ordeal By Innocence "Aron".

Høsten 1991 dukket Lajban's Sunday Drive "Guro" opp. En nydelig springer tispe som hadde fått sitt nye hjem i Bergen hos Gro og Rune. Vi ble godt kjent med Guro og hennes eiere. Da Guro var 9mnd tok jeg henne med på utstilling med gode resultater.
Etter et par år fikk Guro sin velfortjente tittel Norsk Utstilling Champion. Guro ble også godkjent på jaktanleggsprøve.

.

NUCH Lajban's Sunday Drive

NUCH Lajban's Sunday Drive "Guro"

Lysten til å starte med oppdrett begynte da vi våren 1995 fikk en tispevalp med navnet Lajban's Effie Marconi "Effie" og julen 1996 kom Lajban's One Vision "Sessan".
Disse 2 tispene gjorde oppdretterdrømmen mulig.
Selv om Laila Dysjeland (Kennel Lajban) ikke er blant oss lenger, har jeg mye å takke henne for.

NUCH NVCH Lajban's Effie Marconi

NUCH NVCH Lajban's Effie Marconi "Effie" og NUCH NVCH Lajban's One Vision "Sessan".

Et herlig sommerminne fra kennel Lajban's 1999

Et herlig sommerminne fra kennel Lajban's 1999

V Vi driver et lite oppdrett, der både de voksne hundene og  i driver et lite oppdrett, der både de voksne hundene og valpene bor i huset sammen med oss. Vårt mål med oppdrettet er å avle frem sunne, trivelige familiehunder med rasetypisk eksteriør og gode bruksegenskaper.

Vi driver i dag aktivt med utstilling og blodspor. Der har vi flotte resultater å se tilbake på - og håper på flere!
Men den flotteste tiden, opplevelsene og minnene har vi sammen fra naturen. Det å kunne oppleve hundene i skog, mark og fjell der de kan føle seg fri og løpe nysgjerrig rundt er en vederkvegelse for sjelen.

Høsten 2007 ble jeg ferdig med min utdannelse som blodspor/ettersøksdommer. Etter dette har det vært mange hyggelig dommer oppdrag. Hvor en treffer hyggelige/flinke hundefolk og deres hunder

Din overskrift

Del denne siden